• project amsterdam betonreform beton sanitair

    Project Amsterdam – Betonnen Sanitair

  • project amsterdam betonreform beton keuken keukenbeton design industrie

    Project Amsterdam – Betonnen Keukenblad en Vloer

  • project amsterdam betonreform beton storten design industrie

    Project Amsterdam – Beton Design in de Werkruimte

Amsterdam, locatie de PIJP.

Type woning: Amsterdam benedenwoning met souterrain, 2 verdiepingen met buiten terras. 

Onze opdrachtgever was zeer duidelijk. Ze wilde beton in haar huis! Voorwaarde: we moesten in alles het “WOW ” effect creëren. In alles en op alle verdiepingen moest beton terugkomen als verbindend element tussen de verdiepingen en het buitenterras. Daarbij wilde zij een stoere, eigentijdse en bovenal exclusieve sfeer creëren.

 

Aantrekkelijk, stoer, en functioneel beton

BetonReform heeft hiervoor op alle woonlagen betonvloeren gestort. Op de bel-etage, de begane grond, loopt de betonvloer via de entree naar de living en keuken. In deze ruimte hebben we een split level gerealiseerd middels een verlaagde stort waar de lounge hoek gesitueerd is. voor de hoge raampartijen. In de keuken hebben we, via een betonnen trap, het aanrechtblad door laten lopen in een verhoogde zithoek.

De betonvloer loopt aan de achterzijde uit naar een schuifpui. Deze schuifpui opent de ruimte naar de achtertuin. Vanaf de schuifpui hebben we kamerbrede betonnen traptreden vervaardigd welke uitkomen in de tuin op het betonnen terras. Achter in de tuin hebben we een betonnen zithoek gemaakt waarin een jacuzzi is verwerkt (foto’s volgen nog).

 

Betonvloer voor het Souterrain

Het souterrain is ingericht als slaap en werkruimte. Ook hier hebben we de betonvloer door gelegd. We hebben elementen in de badkamer gemaakt en wederom een betontrap gemaakt welke toegang geeft middels een plateau naar het buitenterras. Dit plateau hebben we vervolgens weer doorgetrokken als bureaublad. Door in het hele huis betonvloeren met betontrappen en betonelementen te verbinden, heeft het huis een duidelijk eigen karakter. Om kleurverschillen te vermijden hebben wij het beton zoveel mogelijk tegelijkertijd gestort. Om het beton het “WOW” effect te geven hebben we al het beton gepolijst. Hierdoor heeft het beton een diepe en warme glans gekregen.

Onze opdrachtgever wilde iets unieks. Dat is gelukt. Zoals ze nu zegt: “”Het mooiste van mijn huis is het beton”!”

1 Reactie

  1. Wat een geweldig effect geeft zo’n betonvloer toch. Met name wanneer het meegenomen wordt in andere elementen, zoals de keuken en de wasbakken. Ook in de badkamer past beton goed thuis vind ik. Het straalt rust uit en met de juiste lichten kan veel sfeer creëeren.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment