Zonnig Monnickendam

Het oude centrum van Monnickendam. In de tuin van een prachtig monumentaal pand in Monnickendam hebben we een schitterend tuinontwerp mogen realiseren. De opdrachtgevers hadden een duidelijk plaatje voor ogen; ze wilden een strak betonontwerp rondom het zwembad waarin de hoogte verschillen in de tuin zouden worden weggewerkt.

Het beton moest de verbinding worden tussen het voor en achter terras en de diepe tuin ruimtelijk en functioneel maken. Bovenal wilde de opdrachtgevers dat het beton een lichte, zonnige uitstraling zou krijgen.

Zo’n opdracht is natuurlijk een buitenkans. We hebben een speciaal betonmengsel samengesteld wat extreem licht van kleur is en blijft. De detaillering in dit project rondom het zwembad, de hoogteverschillen in de tuin en de aansluitingen op de tuinborders maakten dit een specialistisch project. We hebben het beton voorzien van een afwerklaag waarmee het beton beschermd is zonder dat het beton verkleurt of zijn unieke uitstraling kwijtraakt.

Monnickendam is een prachtig, zij het een verborgen, uniek tuinterras rijker.